Työsuhdepyörä on työnantajan työntekijöilleen tarjoama etu. Vaikka työsuhdepolkupyörän hankinnasta vastaakin työnantaja, on hankittu pyörä tarkoitettu työntekijän omaan käyttöön niin työmatkoille kuin vapaa-ajallekin. Työsuhdepyöräetu mahdollistaa laadukkaan, pitkäikäisen ja nykyaikaisen polkupyörän hankkimisen huomattavasti normaalia hankintahintaa edullisemmin. Työsuhdepyörä voi olla myös sähköavusteinen, ja siten korvata useissa tapauksessa myös auton kulkuvälineenä.

Mikä tahansa polkupyörä voi olla myös työsuhdepolkupyörä! Työsuhdepyöräetua ei ole rajattu mihinkään tiettyyn pyörätyyppiin, joten voit hankkia juuri sellaisen pyörän kuin itse haluat. Pyörä vois siis olla kaikkea kaupunkipyörän ja sähköavustetun täysjoustomaastopyörän väliltä. Työsuhdepyöräetu ei kuitenkaan koske mopoksi rekisteröitäviä polkupyöriä. Myöskään sähköpyörä yli 250w tehoilla ja yli 25 km/h avustusnopeudella ei kelpaa työsuhdepyöräksi.


Myös huollot ja lisävarusteet kuuluvat työsuhdepyöräetuun. Työsuhdepyöräily on huoletonta myös sen vuoksi, että pyörähuollot kuuluvat useimmiten leasing-sopimuksen hintaan. Työsuhdepyöräpakettiin hyväksytään myös kaikki pyörään kiinnitettävät varusteet, talvirenkaat ja pyöräilykypärä – polkupyöräetu kattaa siis paljon muutakin kuin ainoastaan pyörän. Vaatteet ja kengät eivät sisälly etuun.

Työnantaja voi hankkia pyörän itselleen ja tarjota sitä työntekijänsä käyttöön. Työsuhdepyörät hankitaan kuitenkin useimmiten työsuhdepyöräpalveluita tarjoavilta yrityksilta, ja koska em. palveluita tarjoavia tahoja on jo useita, myös leasing-sopimusten sisällöissä ja siten työsuhdepyöräkäytännöissä on jonkin verran eroja. Tutustuthan siis eri palveluntarjoajiin ja vinkkaathan työnantajaasi sopivimmasta mikäli työpaikallasi ei vielä ole otettu palvelua käyttöön. Lisätietoja markkinoilla olevista palveluntarjoajista löydät alapuolelta.


Lisätietoja työsuhdepyöräilystä, sekä eri pyörämalleista ja niiden saatavuuksista saat aina myös asiakaspalvelustamme (asiakaspalvelu@pyoravarikko.fi) – ota yhteyttä!

MITEN HANKKIA TYÖSUHDEPOLKUPYÖRÄ? LEASING ON HUOLETON VAIHTOEHTO

Työsuhdepyörät hankitaan useimmiten
leasing-sopimuksella, joka sisältää pyörän hankintahinnan lisäksi
varkausvakuutuksen, lisävarusteet ja huoltopalvelut. 

Työsuhdepyöräpalveluita tarjoavia
yrityksiä on olemassa jo useampia, ja pyöräedun tarjoaminen on
työnantajalle nopeaa ja vaivatonta. Työntekijälle leasingpyörä on
huoleton ratkaisu. Mikäli työnantajasi ei ole vielä tehnyt sopimusta
palveluntarjoajan kanssa, voit tutustua esim. alla listattuihin
toimijoihin ja vinkata työantajaasi teille sopivimmasta vaihtoehdosta.

Vapaus www.vapaus.io
GoByBike www.gobybike.fi
Suomen Työsuhdepyörä www.tyosuhdepyora.fi
Etufillari www.etufillari.fi

Usein kysyttyä

Työsuhdepyöräetua ei ole rajoitettu tiettyihin pyörätyyppeihin. Voit hankkia työsuhdepyöräksi siis esim. gravelin, maantiepyörän, kaupunkipyörän, perusmaastopyörän tai täysjousitetun maastopyörän – sähköavustuksella tai ilman. Työsuhdepyöräetu ei kuitenkaan koske mopoksi rekisteröitäviä polkupyöriä, eikä sähköpyöriä yli 250w tehoilla ja yli 25 km/h avustusnopeudella.

Voit tutustua aiheeseen kätevästi esimerkiksi Pyöräliiton verkkosivujen Työsuhdepyöräoppaan kautta. Työsuhdepyöräoppaasta löydät myös osiot työntekijän työsuhdepyörätärpit ja työnantajan työsuhdepyörätärpit, joten voit tutustua asiaan erikseen molemmista näkökulmista.